Managed hosting door True

Overheid begint telecomaanbesteding OT2010

 

In het voorjaar van 2010 begint de overheid de aanbestedingsronde van vaste en mobiele telefoniediensten voor de komende zes jaar. De raamovereenkomsten zijn onderverdeeld in vier clusters: vast, 'inbound', mobiel en mobiele apparaten. Voor elk daarvan selecteert en contracteert het programmateam OT2010 één leverancier. Het rijk, gemeenten en provincies kunnen de overeenkomsten gebruiken.

De telecomaanbestedingen worden uitgevoerd onder de noemer OT2010 (Overheidstelecommunicatie 2010). Het project is de opvolger van OT2006, het aanbestedingsproject dat de overheidstelecommunicatie de afgelopen periode regelde. Door de bundeling van hun inkoopvolume bespaarden de 150 deelnemende overheden 40 tot 50 procent op de kosten voor de aanbesteding en voor het bellen zelf.

Workshop

Branchevereniging ICT~Office adviseert het programmateam OT2010 over de aanbesteding van vaste en mobiele telecommunicatie. Daarvoor voert de vereniging in januari 2010, dus voor aanvang van de aanbestedingsprocedure, een haalbaarheidstoets uit. Het bedrijfsleven kan tijdens een workshop een oordeel vellen over de haalbaarheid van de overheidsplannen, zodat het programmateam de plannen nog kan aanpassen.

Onderdelen die tijdens de workshop aan bod komen, zijn onder meer inpandige dekking voor mobiele communicatie en manieren om bij grote storingen goed bereikbaar te blijven. Dat laatste is volgens het programmateam nodig, gezien de grote storing die het netwerk van Vodafone in november 2009 trof. Vodafone levert aan veel centrale en decentrale overheden mobiele diensten in het kader van OT2006.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3194983). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.