Managed hosting door True

Files in Noord-Brabant door computerstoring

 

Een computerstoring veroorzaakte vandaag extra lange files in Noord-Brabant. Door een storing in het communicatiesysteem tussen de meldkamer en de matrixpanelen boven de weg sprongen de borden op rood. Uiteindelijk werden de borden met rode kruizen handmatig gereset. Om 9:00 uur vanochtend was het probleem opgelost.

De problemen deden zich voor bij belangrijke verbindingswegen, vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Het ging om knooppunt Empel (de verbinding tussen de A2 en A59), knooppunt Annabosch (de verbinding tussen de A58 en de A27) en knooppunt Leenderheide (de verbinding tussen de A2 en A67). Door de storing stonden er files tot zeventien kilometer lengte.

Nadat de matrixborden handmatig waren gereset, maakte het verkeer weer gebruik van alle rijstroken. Ook het computersysteem is gereset, vertelt de woordvoerder. 'Inmiddels werkt het systeem weer zoals zou moeten.'

Rijkswaterstaat doet nog onderzoek naar de bron van de storing. Het vermoeden bestaat dat die ligt in een database, maar daarvoor is nader onderzoek nodig. Tot de uitkomsten bekend zijn kunnen geen extra maatregelen worden genomen om een dergelijke storing in de toekomst te voorkomen. 'Het systeem heeft een beschikbaarheid van 99 procent. 100 procent beschikbaarheid bestaat niet. Een dergelijke storing hebben we niet eerder meegemaakt", zegt de woordvoerster van Rijkswaterstaat.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3123997). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Reacties

Probleem blijkt helemaal niet in de database te zitten maar in de oude centrale software. die schijnt niet goed te kunnen rekenen aan sommige wegsituaties.

Het gevolg is dat men de rode kruizen minder gaat geloven en sneller aan een (computer)fout zal denken. Oftewel: dit is een akelige fout (die eigenlijk niet mag voorkomen) die nadeling is voor de verkeersveiligheid.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.