Managed hosting door True

Politie stelt werkgroep in voor ICT-systemen

 

De Korpsbeheerdersraad en de Raad van Korpschefs hebben een werkgroep ingesteld voor het gebruik van de ict-basisvoorzieningen van de politie. De gebruikers hebben veel kritiek op het nieuwe systeem Basis Voorziening Handhaving (BVH). De werkgroep moet een overzicht maken van de signalen uit het veld over deze basisvoorziening. Ook de voorzieningen Basisvoorziening Opsporing (BVO) en de roostersoftware Basisvoorziening Capaciteitsmanagement (BVCM) worden door de werkgroep onderzocht.

De werkgroep staat onder leiding van de korpschef Limburg-Noord Brian Rookhuijzen. Hij moet een overzicht maken van de signalen uit het veld. Aan de hand daarvan zal hij adviseren over de benodigde acties. Ook de drie projectmanagers van de verschillende basisvoorzieningen zitten in de werkgroep.

De invoering van het systeem BVH stuit op veel kritiek van de gebruikers. Uit een enquête van de SP onder achtduizend politiemedewerkers bleek dat negentig procent het nieuwe computersysteem niet goed vind werken en niet gebruiksvriendelijk vindt. Ook twijfelen de agenten aan de veiligheid van het systeem. Ook op BVCM kwam bij de invoering veel kritiek. Door het gebruik van de software ontstond er chaos en capaciteitsproblemen. Het systeem is 1 januari 2009 ingevoerd.

Kinderziektes

De voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN), de ict-organisatie van de politie, erkent dat BVH 'kinderziektes' kent. 'Elk nieuw programma heeft dat. De belangrijkste bugs zijn al aangepast of de aanpassing is in voorbereiding', zegt korpschef Stoffel Heijsman, plaatsvervangend portefeuillehouder van BVH.

De invoering van BVH verloopt verder volgens schema. Het systeem moet in 2010 bij alle 26 korpsen moet zijn ingevoerd. Volgens de korpschef is het systeem bij 21 korpsen ingevoerd. De andere vijf volgen voor 2010. Korps Limburg-Zuid was het eerste dat het systeem in gebruik nam. De korpsen Zuid-Holland-Zuid, Amsterdam-Amstelland, Utrecht, Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden stappen voor 2010 over.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3109010). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.