Managed hosting door True

TSS blaast PinkRoccade nieuw leven in

 

PinkRoccade

PinkRoccade

De twee delen van de divisie Business Solutions die ict-dienstverlener Total Specific Solutions (TSS) binnenkort van Getronics overneemt, krijgen de naam PinkRoccade Healthcare en PinkRoccade Local Government.

Getronics' divisie Business Solutions krijgt de naam PinkRoccade zodra de organisatie is overgenomen door ict-dienstverlener Total Specific Solutions (TSS). Dat vertelt financieel directeur Matthieu van Amerongen van TSS.

Eeuwige recht

De twee onderdelen van Business Solutions worden na de overname omgedoopt tot PinkRoccade Healthcare en PinkRoccade Local Government. "TSS krijgt het eeuwige recht om de naam PinkRoccade te gebruiken", zegt Van Amerongen. Hij legt uit dat eigendom van de naam echter bij KPN ligt, het moederbedrijf van Getronics. De divisie Business Solutions (BS) heette voorheen al PinkRoccade, voordat deze in maart 2005 door Getronics werd ingelijfd.

TSS integreert de onderdelen van BS niet in zijn eigen organisatie. Dat deed de automatiseerder uit Blaricum ook niet bij andere aangekochte bedrijven. De verschillende locaties van Business Solutions blijven gewoon bestaan, benadrukt de directeur. Daarvoor neemt TSS naast de achthonderd medewerkers en klanten ook de huurcontracten over. De tak die zich bezighoudt met dienstverlening aan lokale overheden, zit onder andere in Eindhoven en Apeldoorn. De organisatie voor de gezondheidszorg is gevestigd in Den Bosch, Nieuwegein en opnieuw Apeldoorn.

Langlopend

Op 1 december 2008 werd bekend dat Getronics de laatste onverkochte divisie van zijn bedrijfsonderdeel Business Application Services (BAS) aan TSS verkoopt voor een onbekend bedrag. De definitieve overdracht is nog wel afhankelijk van goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en van de ondernemingraad van Getronics. Van Amerongen hoopt dat dit voor eind 2008 gebeurt.

Daarmee rondt Getronics het langlopende proces van verkoop van BAS af. Eerder verkocht de automatiseerder vier BAS-divisies aan branchegenoot Capgemini. In Business Solutions had de automatiseerder zijn activiteiten voor lokale overheden en de zorgsector ondergebracht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2792896). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.