Managed hosting door True

Getronics PinkRoccade verkoopt escrow-diensten

 

Getronics

Getronics PinkRoccade verkoopt zijn software escrow-diensten aan Escrow Europe. Bij de verkoop gaat het alleen om de lopende contracten. De betrokken medewerkers blijven in dienst van Getronics PinkRoccade.

Escrow-activiteiten vormen niet langer een kernactiviteit voor Getronics Pinkroccade. Dat is de reden voor de verkoop aan Escrow Europe, legt directeur Security & Continuity Services Henk Hendriks van Getronics Pinkroccade uit.

Software escrow is een verzekering op het vlak van softwarelicenties. Softwareleveranciers brengen hierbij een kopie van de broncode onder bij Escrow Europe, die fungeert als neutrale derde partij. Wanneer een vooraf gedefinieerde afgiftegrond optreedt, bijvoorbeeld een faillissement van de leverancier, hebben geregistreerde licentiehouders toegang tot het escrow-depot.

Calamiteiten

Op die manier komt de softwareleverancier tegemoet aan de beveiligingseisen van klanten. Licentienemers hebben hierdoor bij calamiteiten altijd toegang tot de broncode. Dankzij de escrow-diensten beschermen softwareleveranciers hun intellectuele eigendom en voldoen ze aan het compliance- en risicobeheerbeleid van klanten. Naast de bewaarfunctie en juridische naleving van de escrow-overeenkomst zorgt Escrow Europe ook voor technische verificaties van het materiaal en de verversing van het escrow-depot in lijn met het release-beleid.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2287689). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×