Managed hosting door True

Defensie ontbeert centraal dossier Irak-dossier

 

De krijgsmacht beschikt niet over een centraal, digitaal Irak-dossier bij de krijgsmacht. Het kost daarom relatief tijd om de juiste informatie bij elkaar te sprokkelen.

Defensie heeft niet één defensiebreed digitaal Irak-dossier dat centraal te raadplegen valt. Daardoor kost het relatief veel tijd om de juiste informatie te vinden. Dat ondervond het ministerie toen het vragen moest beantwoorden met betrekking tot vermeende misstanden bij ondervragingen in Irak. De minister van Defensie vroeg daarop uitstel aan.

"Gezien het toenemend belang van internet en e-mail en daarmee de groei van de informatiestromen is het belangrijk dat hier snel verandering in komt", benadrukte een ambtenaar van Defensie tijdens een discussie na afloop van de presentatie van een rapport van LogicaCmg over 'enterprise content management' bij de rijksoverheid.

Uit dit rapport blijkt dat de digitalisering van de documenthuishouding bij de rijksoverheid moeizaam verloopt. Het voorbeeld van Defensie is geen uitzondering. Uitstel van projecten, verkeerde prioriteitstelling, verbrokkelde informatievoorziening en managers die het belang van digitaal informatiebeheer niet inzien, zijn veel voorkomende problemen.

Lees het uitgebreide artikel 'Overheid onderschat digitaal informatiebeheer' in het bladarchief. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2139325). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×