Managed hosting door True

Gemeente Almere besteedt ict uit aan Atos Origin

 

Atos Origin regelt de komende vijf jaar het beheer van de it-werkplekinfrastructuur van de gemeente Almere. Circa achttien medewerkers stappen waarschijnlijk over naar de automatiseerder.

Almere verwacht door de uitbesteding van het werkplekinfrastructuurbeheer minimaal 10 procent op de kosten te kunnen besparen. Atos Origin zal hiervoor een standaard werkplekomgeving gaan inrichten, waarbij de ondersteuning door middel van modules wordt afgestemd op de behoeften van de gebruikers.

De gemeente verwacht verder dat de standaardisering de mogelijkheid schept om sneller innovatieve toepassingen in te voeren. Daardoor zal de digitale dienstverlening aan de burgers en bedrijven verbeteren, hoopt de gemeente.

Volgens de aanbestedingsstukken bedraagt de geraamde waarde van het contract 22 miljoen euro. Het contract wordt naar verwachting in het najaar definitief bekrachtigd. Eerst is er overleg met de vakbonden onder welke voorwaarden de (nu nog) achttien it-beheerders naar de automatiseerder overstappen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2117869). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×