Managed hosting door True

Borne sluit zich aan bij Dimpact

 

Borne treedt toe tot de coöperatieve vereniging Dimpact. De gemeente kan daardoor elektronische diensten en producten afnemen voor de inrichting van haar digitale loket. De gemeente moet nog wel goedkeuring aanvragen bij de provincie.

De Twentse gemeente Borne wil op korte termijn voldoen aan de overheidseis om 65 procent van de dienstverlening digitaal beschikbaar te hebben. Door betaald lid te worden van de Dimpact-coöperatie kan de gemeente online producten en diensten afnemen. Dimpact werkt met de it-partners Atos Consulting, BMC, Emaxx en XL21. Zij hebben functionaliteit voor een digitaal loket ontwikkeld die leden kunnen gebruiken. Naar verwachting kunnen de Bornse inwoners en ondernemers begin 2008 met de eerste reeks producten via elektronische weg zaken doen met de gemeente.

Tot Dimpact behoren nu de gemeenten Enschede, Zwolle, Heusden, Hellendoorn, Oldenzaal en Emmen. Borne verwacht na de definitieve aansluiting binnen een jaar 45 soorten transacties elektronisch te kunnen verwerken inclusief digitale identificatie (DigiD) en betalingen.

It-leveranciers kijken met argusogen naar samenwerkingsverbanden als Dimpact en beoogd fusiepartner Gov.United. Gemeenten blijken via zulke coöperaties namelijk elektronische diensten te kunnen kopen zonder een aanbesteding uit te schrijven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2047954). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.