Managed hosting door True

Cisco en Amsterdam werken aan minder CO2-uitstoot

 

Netwerkleverancier Cisco en de gemeente Amsterdam gaan samenwerken bij de vermindering van de CO2-uitstoot. De twee doen dit in het kader van het Clinton Global Initiative (CGI).

Cisco en de gemeente Amsterdam maken ntijdens het congres ‘De slimme duurzame stad van morgen' de plannen bekend. Het betreft projecten op de gebieden transport, duurzaam werken en slim werken in slimme gebouwen. Zo zullen zaken als rekening rijden en telewerken onderzocht worden.

Cisco adviseert de gemeente onder meer over het realiseren van slimme ict-toepassingen als flexplekken, videovergadersystemen en het integreren van spraak, data en video, waardoor werknemers minder hoeven te reizen, makkelijker met elkaar kunnen samenwerken en er minder apparatuur nodig is.

Volgens burgemeester Cohen is de aanpak van het wereldwijde klimaatprobleem te lang vooruitgeschoven. "Het besef dat het behoud van ons leefmilieu vraagt om aanpassing van onze levensstijl wordt steeds breder gedragen. We hebben nu behoefte aan nieuwe kennis, die ons gaat helpen om onze leefstijl en onze productieprocessen zoveel mogelijk energie en CO2-neutraal te maken", aldus de burgemeester.

Het CGI is een initiatief waarin de steden Amsterdam, San Francisco en Seoul de CO2-uitstoot gaan terugdringen door middel van slimme toepassingen. Deze steden moeten vervolgens de voorbeeldsteden worden voor steden in de rest van de wereld.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2001881). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×