Managed hosting door True

Overheid en ict gaan beter samenwerken

 

De overheid en de ict-branche gaan werken aan een betere samenwerking. Hiertoe hebben het ministerie van Economische Zaken en ICT~Office tijdens de uitreiking van de Nationale ICT Awards 2007 een verklaring ondertekend.

De (rijks)overheid en ict-bedrijven hebben behoefte aan heldere wederzijdse verwachtingen, goede onderlinge communicatie en meer vertrouwen in elkaar. "Van een bijeenkomst tussen ict-bedrijven met de overheid is me bijgebleven dat we elkaar slecht verstonden", zei Directeur Generaal Mark Frequin van het ministerie van Economische Zaken. De afspraken moeten leiden tot een hoger aandeel van het mkb in de ict-overheidsaanbestedingen en een toename van het gebruik van nieuwe, innovatie software.

Een belangrijke afspraak in het programma is de ict-haalbaarheidstoets. Deze toets houdt in dat overheden concepten/ideeën of anderzijds ict gerelateerde vraagstukken kunnen voorleggen aan ICT~Office. Op basis van een concrete korte uitwerking en een aantal goed voorbereide vragen levert ICT~Office een neutraal (ofwel leveranciersonafhankelijk) advies.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1989654). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×