Managed hosting door True

ICT~Office reikt ict-prijzen uit

Dit artikel delen:

ICT~Office heeft gisteravond de Nationale ICT Awards uitgereikt. De awards zijn een initiatief vanr ICT~Office in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken, ICTRegie en Nederland BreedbandLand (NBL).

De InnovatieSalon Award van ICT~Office ging naar burgemeester Toine Gresel van de gemeente Heerlen. Hij kreeg de Award voor de bijdrage die de gemeente leverde aan de best practice voor ict in het onderwijs in Parkstad Limburg, een samenwerkingsverband van zeven gemeenten. Gresel zei tijdens zijn dankwoord dat hij de Award vooral te danken had aan de slechte economische situatie in Parkstad Limburg. "Je hebt geleerd te knokken".

De ICTRegie Award ging naar Paul Having van Ambient Systemens. Hij kreeg de Award voor de ontwikkeling van intelligente draadloze sensornetwerken. "Sinds de oprichting in 2004 heeft Ambient Systems op overtuigende wijze een totaal nieuw soort computersystemen op de markt gebracht, die inmiddels zeer succesvol in allerlei toepassingen zijn ingezet. Deze intelligente draadloze sensornetwerken maken productie en logistiek efficiënter en zorgen voor talrijke nieuwe diensten", zei juryvoorzitter Martin Rem.

De Nederland BreedbandLand Award ging naar Case Builders voor de zogenoemde JobKlas-methodiek. "Deze winnaar biedt jongeren die uit het onderwijs zijn gevallen of dreigen dat te doen, weer kansen op een entree in de arbeidsmarkt", aldus het juryrapport.

De Aanbesteding Award van het ministerie van Economische Zaken ging naar de Provincie Noord-Holland. Zij besteedden hun ict-beheer en het daarbij behorende personeel uit naar Siemens. "Het innovatieve karakter van de aanbieding ligt niet op het gebied van techniek maar op het uitbesteden van ict-diensten onder buitengewoon moeilijke omstandigheden. Het feit dat er maar twee van de 21 medewerkers niet zijn overgegaan is een prestatie op zich", aldus het juryrapport.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.