Managed hosting door True

ICTU wil meer samenhang in e-overheid

 

Elly Bogerman, de deze maand aangetreden nieuwe directeur van de ict-uitvoeringsorganisatie ICTU, wil meer samenwerking tussen de vele projecten rond de e-overheid. Dit stelde zij vandaag op de vakbeurs Overheid & ICT.

Bogerman, afkomstig van het ministerie van Justitie waar ze directeur Informatievoorziening was, zei in haar eerste publieke optreden dat zij streeft naar een intensievere samenwerking op het gebied van de e-overheid. Bij haar eigen organisatie draaien inmiddels ruim veertig programma's en werken zo'n zeshonderd mensen. Er moet echter niet alleen intern nauwer worden opgetrokken met elkaar, de kersverse directeur zoekt ook een betere aansluiting met e-overheidsprogramma's buiten ICTU.

Volgens Bogerman gebeuren er een hoop goede dingen, maar kan de digitale dienstverlening nog stukken beter. Zij refereerde aan een project bij een overheidsinstantie waarbij de formulieren gedigitaliseerd moesten worden. De opdracht aan de ontwikkelaars was dat het e-formulier exact moest lijken op de papieren evenknie. Dat leverde in de uiteindelijke digitale versie aan de onderkant de verwijzing 'z.o.z'. op!

Een belangrijke middel om een efficiënte publieke dienstverlening te realiseren is in haar ogen de NORA. Dit staat voor de Nederlandse Overheid Referentie Architectuur, een standaard voor het inrichten van elektronische overheidsdiensten. De nieuwe versie 2.0 wordt vandaag aangeboden aan staatssecretaris Ank Bijleveld, staatssecretaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1956375). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×