Managed hosting door True

Vervolg midoffice-project Andez van start

 

Het gemeentelijke midoffice-aanbestedingstraject Andez krijgt een vervolg. In Andez-II participeren de gemeenten Barendrecht, Barneveld, Maastricht, Utrecht, Veghel, Venlo en de vier Friese gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel en Kollumerland.

De Andez-aanbestedingen zullen resulteren in een modelbestek dat gemeenten in staat moet stellen een midoffice-oplossing aan te schaffen. Op deze wijze standaardiseren gemeenten de vraag aan de markt en versterken zo het eigen opdrachtgeverschap. Kenmerkend voor deze aanpak is dat de deelnemende gemeenten ervoor kunnen kiezen slechts een gedeelte van het traject af te leggen. Bovendien maken de individuele gemeenten zelf een keuze voor een passende oplossing. De gemeenten die nu deelnemen aan Andez-2 vertegenwoordigen in totaal ruim 700.000 inwoners, tegenover 450.000 bij Andez-1.

De afkorting Andez is afgeleid van de gemeenten die in het eerste aanbestedingstraject deelnamen: Alphen aan den Rijn, Nieuwegein, Delft, Ede en Zoetermeer. Zij startten vorig jaar een gezamenlijke Europese aanbesteding voor een 'Midoffice Suite'. Het vijftal maakte een gezamenlijk bestek, gebaseerd op twee pijlers: het 'laboratoriumonderzoek' naar front- en midoffice-producten van adviesbureau M&I/Argitek, en het concept Referentiemodel voor gemeentelijke elektronische dienstverlening van Ictu-programmabureau Egem. Vier van de vijf gemeenten hebben de aanbesteding inmiddels afgerond; alleen Ede moet nog een beslissing nemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1841041). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×