Managed hosting door True

Leidschendam-Voorburg gaat eigen midoffice-weg

 

Leidschendam-Voorburg is na een aanbesteding uitgekomen op een midoffice van het consortium Bull, Circle Software en Bentley Benelux, met hulp van Seneca Web Development. De gemeente vond het niet nodig zich aan te sluiten bij een van de gemeentelijke coalities die samen midoffice-oplossingen regelen.

De opdracht werd gegund na een Europees aanbestedingstraject. Bull zorgt voor de inrichting van de berichtencentrale (broker), waarbij de automatiseerder gebruikmaakt van de opensource-technologie van eMAXX. Bentley levert de componenten voor de integratie van ruimtelijke gegevens (geo-informatie) in de midoffice. Circle Software regelt de inrichting van het zakenmagazijn alsmede het document- en workflow-managementsysteem op basis van het Verseon-platform. Seneca Web Development ten slotte deed niet mee aan de aanbesteding, maar speelde wel een actieve rol als partner. Het bedrijf implementeerde in een eerder stadium al de frontoffice-software.

Begin 2007 wordt gestart met de implementatie van de midoffice-oplossing. De toepassing biedt Leidschendam-Voorburg de mogelijkheid haar dienstverlening digitaal via het internet te ontsluiten door de front- en backoffice-applicaties aan elkaar te koppelen en te integreren met werkstromen en documentbeheer. Het zorgt er tevens voor dat de gemeente de landelijke richtlijn haalt om in 2007 65 procent van de dienstverlening via internet aan te bieden.

De Zuid-Hollandse gemeente zal in 2007 nog een besluit nemen over een nieuwe beheeropzet. Nu doet de it-afdeling dat nog zelf, maar wellicht is uitbesteding een optie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1800087). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×