Managed hosting door True

Tweede kamer neemt cybercrime serieus

 

Er komt geen doorstart van het National High Tech Crime Center (NHTCC). Wel komt er één landelijk loket voor aanmeldingen van cybercriminaliteit en een projectregisseur voor high tech crime.

Dat was het resultaat van een stemming in de Tweede Kamer, naar aanleiding van moties die waren ingediend door Hans Wagner (PvdA) en Arda Gerkens (SP).
Het NHTCC werd in januari opgeheven en was een proef van Binnenlandse Zaken, Economische Zaken en het korps landelijke politiediensten (KLPD). Een motie voor een doorstart haalde het niet. Gerkens: “Dat is jammer, want dat was een goed project. Toch denk ik dat een projectregisseur hier ook een goede oplossing is. Doordat politie, justitie, economische zaken en binnenlandse zaken zich allemaal apart met de bestrijding bezighouden dreigde er versnippering te ontstaan. Door de aanstelling van een projectregisseur zal de High Tech Crime volop bestreden kunnen worden.”

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1747675). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

cybercrime moet landelijk, maar in feite overal [internationaal] bestreden worden omdat de tendens is dat cybercriminelen per definitie internationaal opereren [landelijk in alle provincies] en zoals bij alle lucratieve criminaliteit zijn de boven en onderwereld zeer nauw met elkaar verweven , m.i. moeten gespecialiseerde organisaties veel samenwerken en goed coordinatie is van essentieel belang . informatie mag niet onbenut verloren gaan

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×