Managed hosting door True

Kort geding stemcomputers-actiegroep niet van de baan

 

Het aanspannen van een kort geding is voor de actiegroep 'wij vertrouwen stemcomputers niet' nog niet van de baan. De groep ziet op grond van de huidige uitlatingen van de minister nog geen aanleiding om van het kort geding af te zien.

Vandaag vindt er tussen de vertegenwoordigers van de groep en ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken en overleg plaats. De actiegroep is teleurgesteld dat de minister kennelijk nog steeds op het standpunt staat dat de werking van de bij verkiezingen gebruikte software geheim moet zijn en dat hij zich niet wil vastleggen op enige toezegging dat verkiezingsuitslagen in de toekomst voor derden controleerbaar zijn.

Ook met betrekking tot de veel te grote rol van bedrijven in het verkiezingsproces blijven de uitlatingen van de minister volstrekt vrijblijvend, vindt de actiegroep. “Dit zijn voor ons de fundamentele vraagstukken die op tafel liggen, en waaraan de nu zo zichtbare problemen met betrekking tot beveiliging van het stemproces ondergeschikt zijn”, schrijft het persbericht.

De groep is wel blij dat inmiddels onderkend wordt dat er problemen met de stemcomputers zijn. “Het is goed dat de Kamer zware eisen aan de minister Nicolaï heeft gesteld en van plan is de minister wat stemcomputers betreft op de voet te volgen”, aldus ‘Wij vertrouwen stemcomputers niet’ in het persbericht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1732140). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×