Managed hosting door True

Nederlander Bas Burger leidt BT's Global Services

Nieuwe topman gaat de komende twee jaar reorganiseren

 

Bas Burger BT's Global Services

Bas Burger

Het Britse ict-concern BT kondigt aan dat Bas Burger met ingang van 1 juni algemeen directeur van BT’s Global Services-divisie is. De 46-jarige Nederlander vervulde de afgelopen negen jaar verschillende rollen binnen BT en is momenteel als topman verantwoordelijk voor BT’s activiteiten in de VS, Canada en Latijns-Amerika. Burger gaat zich de komende twee jaar bezighouden met een afslanking van het bedrijf.

Burger neemt het over van Luis Alvarez, die BT na achttien jaar - waarvan bijna vijf jaar als leider van Global Services - verlaat. Onder Alvarez’ leiding consolideerde de divisie de wereldwijde positie als leverancier van netwerk-, it- en beveiligingsdiensten aan multinationale klanten. Ook zette hij een cloudproductportfolio op, verbeterde hij de klantenservice en bracht de kosten terug. 

Toch volgt er nu onder leiding van de nieuwe topman Burger een tweejarige herstructurering van de onderneming. Doel is om te komen tot een eenvoudiger en slanker operationeel model. Ook moet er groei worden behaald in het strategische portfolio van netwerkdiensten, cloudgebaseerde samenwerkingsoplossingen, hybride clouddiensten en ict-beveiliging.

Loopbaan

Voordat Burger in 2008 in dienst trad bij BT, was hij manager bij Getronics en verantwoordelijk voor de internationale verkoop en het kanaal- en partnermanagement. Ook gaf hij leiding aan KPN Entercom Solutions. Burger behaalde een Master of Business Administration (MBA)-graad aan de Universiteit van Bradford in het Verenigd Koninkrijk.

Bij BT was Burger al eens directeur Benelux van de dienstendivisie Global Services. In 2010 werd hij na een reorganisatie, waarbij de dienstentak meer verticaal werd opgezet, hoofd van het onderdeel BT Global Commerce.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6017964). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×