Managed hosting door True

DXC Technology van start vanuit kantoor in Rijswijk

 

DXC Technology Rijswijk kantoor

Kantoor van DXC in Rijswijk

DXC Technology, het fusiebedrijf van CSC en HPE Enterprise Services, heeft in Rijswijk een kantoor geopend, pal aan de A13. Hier zijn de in totaal vijfhonderd medewerkers van de vroegere kantoren van CSC in Utrecht en Leiden ondergebracht. De circa zeshonderd medewerkers van HPE Enterprise Services blijven vooralsnog gehuisvest in Amstelveen.

Het 'oude' CSC-datacenter blijft voorlopig nog in Leiden; het bedrijf moet nog een beslissing nemen of dit overgaat naar het nieuwe kantoor in Rijswijk of dat het is te huisvesten in een ander intern of extern datacenter waar DXC Technology al capaciteit huurt.

Het Amerikaanse ict-concern CSC kondigde vorig jaar mei aan te fuseren met de divisie Enterprise Services van Hewlett Packard Enterprise (HPE). De aandeelhouders van CSC en HPE kregen elk een belang van vijftig procent in het bedrijf. De fusie werd vorige maand afgerond, na goedkeuring van de aandeelhouders en beurs- en mededingingsautoriteiten. Gekozen is voor een nieuwe naam voor deze, officieel in april 2017 gestarte ict-dienstengigant: DXC Technology. DXC is geen afkorting naar moet in combinatie met Technology uitstralen dat het klanten helpt met digitale veranderingen.

DXC Technology heeft een gecombineerde omzet van 25 miljard dollar en bedient bijna zesduizend klanten in zeventig landen. Er werken 170.000 werknemers, waarvan ongeveer 1.100 in Nederland. Het bedrijf staat genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE) onder het tickersymbool 'DXC'.

Noord- en Midden-Europa (NCE) is één van de zes regio’s van DXC Technology. Tot de drieëndertig landen in deze regio behoren de Benelux, Scandinavische landen, Oost-Europa en Centraal-Europa (inclusief Duitsland).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6003230). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×