Managed hosting door True

Woonpunt besteedt ICT uit aan Valid

 

Woningcorporatie Woonpunt uit Maastricht heeft zijn ict-infrastructuurbeheer uitbesteed aan Valid. De ict-dienstverlener uit Eindhoven rondt de transitie naar een hybride cloudmodel begin 2017 af. Het gaat zowel om kantoorautomatisering (circa tweehonderd werkplekken) als om de primaire bedrijfsapplicaties, waaronder het enterprise resource planning (erp)-systeem Itris Viewpoint.

Woonpunt is een sociale huisvester in Zuid-Limburg en beheert ruim achttienduizend woningen. De corporatie besloot begin 2016 de ict-infrastructuur te vernieuwen en uit te besteden aan Valid. De systemen worden ondergebracht in de Valid Private Cloud en de publieke cloud van Microsoft. Er gaan geen ict’ers over van Woonpunt naar de ict-dienstverlener.

De ict-dienstverlener werkt al langer voor Woonpunt en adviseerde in 2012 de corporatie nog over het genereren van business intelligence-rapportages uit belangrijke bedrijfsapplicaties. Toen Woonpunt in 2015 besloot om de outsourcingsvraag in de markt uit te zetten, was Valid één van de partijen die mocht aanbieden.

De looptijd va het contract is drie jaar met een optie tot twee maal verlenging van één jaar. Afgelopen mei besloot woningverhuurder Vesteda ook al zijn it voor drie jaar uit te besteden aan Valid.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5861358). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×