Managed hosting door True

Valid ontvlecht infrastructuur Sitech

 

Ict-dienstverlener Valid gaat infrastructurele beheer- en supportdiensten leveren aan dienstverlener Sitech Services uit Geleen. Hiervoor hebben de beide partijen een driejarig managed services-contract afgesloten. De infrastructuur van Sitech moet uiteindelijk volledig op zichzelf komen te staan.

Een aantal jaar geleden was Sitech nog onderdeel van DSM, wereldwijde leverancier van onder andere medische hulpmiddelen en zelfaandrijvende materialen. In 2009 zijn een aantal afdelingen van DSM verder gegaan onder de naam Sitech Services. Hierdoor was de infrastructuur van DSM en Sitech Services nog met elkaar vervlochten. Om een op zichzelf staande infrastructuur voor Sitech te realiseren, begon de dienstverlener met het SEITO-project.

Valid heeft Sitech bij dit project ondersteund door nieuwe werkplekinfrastructuur te ontwerpen en te implementeren. Gedurende de projectfase is de Managed Services organisatie door Valid ingericht. Dankzij deze werkwijze konden de gebruikers direct na de migratie van hun werkplek gebruik maken van de Valid supportdiensten.

Tegelijkertijd met de migratie van de werkplek is Valid begonnen met de migratie van alle applicatieservers van DSM naar de Sitech omgeving. Hiervoor heeft Valid een volledig transparante portal omgeving ontworpen en geïmplementeerd, zodat iedereen die gebruik maakt van de Sitech systemen toegang krijgt tot de Sitech applicaties. Daarnaast zijn alle applicatieservers gemigreerd en door Valid in beheer genomen.

Binnen drie jaar moeten ongeveer 2200 medewerkers van Sitech gebruik gaan maken van de diensten van Valid.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5416743). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×