Managed hosting door True

Splitsing CSC geen invloed op Nederland

 

De voorgenomen opdeling van CSC in een overheidstak en een tak voor commerciële klanten en publieke organisaties buiten de Verenigde Staten heeft geen gevolgen voor de Nederlandse organisatie. Er worden geen wijzigingen voorzien, zegt een woordvoerster. De afsplitsing betreft eigenlijk alleen het onderdeel dat software en diensten levert aan de Amerikaanse overheid. Naar verwachting is de separatie in twee aparte, beursgenoteerde ondernemingen uiterlijk oktober 2015 een feit, wanneer het vereiste aantal aandeelhouders heeft ingestemd met een extra dividenduitkering.

Een paar dagen terug meldde persbureau Reuters al dat automatiseerder Computer Sciences Corporation (CSC) een splitsing voorbereidde. Vandaag liet het ict-concern officieel weten dat dit een voorgenomen besluit is.

CSC wil zijn Amerikaanse overheidsactiviteiten afsplitsen als US Public Sector. Bij deze divisie werken 14.000 man (inclusief 3500 oorlogsveteranen); de omzet ligt op 4,1 miljard dollar en de winst op 591 miljoen dollar.

Het andere deel, CSC Global Commercial, richt zich met 51.000 mensen en 34 servicecentra op commerciële klanten en publieke organisaties buiten de Verenigde Staten. Dit onderdeel realiseerde in het afgelopen boekjaar een omzet van 8,1 miljard dollar en een winst van 567 miljoen dollar.

Volgens topman Mike Lawrie kunnen beide onderdelen door de splitsing de aandacht krijgen die ze verdienen. Dat levert uiteindelijk een scherpere focus op klantbehoeften op én daardoor betere groeimogelijkheden voor de bedrijven zelf.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5271215). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×