Managed hosting door True

Basefarm wisselt van durfkapitalist

 

Investering dollar groei

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Abry Partners neemt het Noorse hostingbedrijf Basefarm over van Capital Partners VII, een fonds van Reiten & Co. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. De nieuwe investeerder wil de internationale groei van het bedrijf verder ondersteunen. Basefarm nam eind 2011 het Amsterdamse bedrijf Bluedome over. Ook is het bedrijf actief in Zweden.

Abry, opgericht in 1989, heeft meerdere investeringen in bedrijven die actief zijn op het gebied van hostingdiensten en datacentra. 'Een investeerder van deze omvang betekent nieuwe kansen voor Basefarm. Het internationale netwerk van Abry biedt ons ruimte en mogelijkheden om onze internationale aanwezigheid uit te breiden en de groei in onze thuismarkt te continueren', aldus algemeen directeur Grethe Viksaas van Basefarm AS.

Basefarm (270 medewerkers) heeft datacenters in Oslo, Stockholm en Amsterdam. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzet te behalen van circa 55 miljoen euro, een groei van ruim 20 procent. Basefarm heeft veel Noorse klanten, maar opereert ook internationaal met vestigingen in Nederland en Zweden.

Volgens Marcel Ravenshorst, directeur van Basefarm in Nederland, biedt het nieuwe eigenaarschap kansen in sectoren als de financiële wereld, reiswereld, detailhandel, overheid, zorg en media in Nederland en de rest van Noord-Europa. 'Nederland fungeert daarbij als een springplank naar de rest van het Europese vasteland', aldus Ravenshorst.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4611960). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×