Managed hosting door True

Polen is gastland op CeBIT 2013

 

CeBIT-topman Frank Pörschmann (links) ondertekent een samenwerkingsverdrag met Dariusz Bogdan, de Poolse staatssecretatis van Economische Zaken.

Polen treedt op als gastland tijdens de ict-beurs CeBIT 2013. Het Duitse buurland is daarmee de opvolger van Brazilië dat deze rol in tijdens de 2012-editie vervulde. Polen is uitgekozen omdat het een groeiende economie is met veelbelovende ict-sector. De grootste ict-vakbeurs ter wereld vindt plaats van dinsdag 5 tot en met zaterdag 9 maart 2013 in het Duitse Hannover. In 2012 trok CeBIT in totaal 312.000 bezoekers, afkomstig uit 110 landen.

De samenwerking is bekrachtigd door twee overeenkomsten: een tussen de Duitse ict-brancheorganisatie Bitkom en de Poolse ict-industrie, vertegenwoordigd door de verenigingen Iztech, KiGEIT and PIIT, en een tussen de beursorganisator Deutsche Messe en het Poolse ministerie van Economische Zaken. 

Tijdens de openingsceremonie op maandagavond 4 maart 2013 in het Congrescentrum in Hannover zullen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Poolse premier Donald Tusk aanwezig zijn. Polen presenteert op de Deutsche Messe zijn ict-sector met naar verwachting met circa tweehonderd stands in hal 6.

Offshoring

Volgens Bitkom is de Poolse ict-sector dit jaar goed voor een totale omzet van zestien miljard euro. Het Oost-Europese land kent naast een opkomende thuismarkt talloze servicecentra die worden gebruikt door westerse ict-dienstverleners en hardwarefabrikanten om ict-activiteiten naar uit te besteden. Het aan de branchevereniging gelieerde onderzoeksbureau Eito schat in dat de sector in 2012 met 2,6 procent groeit. Ter vergelijking: de Duitse ict-sector zet zo'n 152 miljard euro om.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4595656). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×