Managed hosting door True

Omzet KPN Corporate Market daalt 3,3 procent

 

Ict-dienstverlener KPN Corporate Market heeft de omzet in het derde kwartaal van 2012 met 3,3 procent zien dalen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Wordt ook de verdwenen omzet van het verkochte bedrijfsonderdeel Getronics International meegerekend, dan daalde de omzet met 31 procent van 424 naar 291 miljoen. Het verdienvermogen (Ebitda) van het bedrijfsonderdeel verbeterde van een verlies van 52 miljoen naar een winst van 12 miljoen euro.

Ondanks de omzetdaling is KPN Corporate Market naar eigen zeggen marktleider in Nederland gebleven. De omzetdaling bij Corporate Market wijt KPN aan de tegenvallende economische omstandigheden. Het verdienvermogen (Ebitda) van de dochteronderneming, exclusief Getronics International, kromp met 19 procent ten opzichte van het derde kwartaal een jaar eerder.

Die daling verklaart KPN uit prijsdruk en gewijzigde inkomstenstromen. De Ebitda-marge, een indicatie van het verdienvermogen van een bedrijf, daalde van 7,2 procent in het derde kwartaal van 2011 naar 8,6 procent in het derde kwartaal van 2012. De daling bleef beperkt door lagere personeelskosten die samenhangen met de reorganisatie die bij het bedrijfsonderdeel wordt uitgevoerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4594378). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×