Managed hosting door True

Maxeda verlengt contract Capgemini

 

Maxeda heeft het lopende contract met Capgemini met twee jaar verlengd tot 2015. De contractverlenging heeft een waarde van 44 miljoen euro. Door een groot deel van de diensten vanuit India te betrekken wil het detailhandelsconcern de ict-kosten met 10 procent verlagen. Maxeda claimt buiten de supermarktsector het grootste winkelketenconcern in Nederland te zijn.

Maxeda, omzet ruim drie miljard euro, bestaat uit de warenhuizen V&D en Bijenkorf, de modewinkels Hunkemöller en M&S Mode, de doe-het-zelf-ketens Praxis, Formido, Brico en Brico Plan-it en restaurantketen La Place.

Het oorspronkelijke contract met Capgemini had een looptijd van vijf jaar en werd getekend op 14 december 2007. Daarbij verkocht Maxeda zijn automatiseringsafdeling aan Capgemini. De contractverlenging omvat de levering van applicatie- en infrastructuurdiensten, grotendeels vanuit servicecentra in India (Kolkata and Mumbai), in aanvulling op de dienstverlening die vanuit Amsterdam wordt geleverd. Er worden zo'n 170 voltijdsarbeidsplaatsen geoffshored.

De contractverlenging moet Maxeda ondersteunen bij het verlagen van de total cost of ownership met 10 procent. Daarnaast verschaft Capgemini aan Maxeda een flexibel cloud-gebaseerd platform voor SAP-applicaties.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3342031). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Dus weer een verlies van arbeidsplaatsen bij CAP Gemini , voorheen Volmac, na eerst outsourcing van het Maxeda personeel en nu offshoring naar India

@jan.
Hoezo Cap Gemini voorheen Volmac?
Capgemini heeft inderdaad Volmac in het verleden overgenomen maar om dan te beweren dat het veel grotere Capgemini voorheen Volmac is slaat werkelijk nergens op.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×