Managed hosting door True

Minder omzet voor Ordina in derde kwartaal

 

ordina

Dienstverlener Ordina heeft het derde kwartaal 17,3 procent minder omzet geboekt dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De dienstverlener boekte een omzet van 123,5 miljoen euro. Het derde kwartaal van 2008 was de omzet nog 149,3 miljoen euro. De dienstverlener zegt wel zijn Ebitda-marge te hebben verhoogd naar 4,5 procent.

De markt voor professional services toonde volgens de dienstverlener in het derde kwartaal geen verbetering ten opzichte van het tweede kwartaal. Toen zei ceo Ronald Kasteel: 'Op dit moment is enige stabilisatie waar te nemen in de ontwikkeling van de vraag. Of en in welke mate deze ontwikkeling duurzaam zal blijken te zijn, is nog niet met zekerheid te zeggen.' De vraag naar grote projecten en meerjarige outsourcingsprojecten was in het derde kwartaal opnieuw goed, aldus Ordina.

De dienstverlener zegt in het derde kwartaal altijd een lagere omzet te boeken door de vakanties.

Minder schulden

Het bedrijf wist zijn schulden te verlagen naar 55 miljoen euro. Dat lukte door de uitgifte van aandelen, het scherper letten op het werkkapitaal en de nieuwe regels rondom de afdracht van btw. Die maken het mogelijk eens per kwartaal btw af te dragen, in plaats van elke maand. Op 30 juni 2009 bedroeg de schuld van de dienstverlener nog 86,2 miljoen euro.

In de overgang van het derde naar het vierde kwartaal zegt het bedrijf dat het opnieuw de vraag ziet stabiliseren. 'De signalen uit de markt veranderen echter nog te veel om daar een trend uit te destileren', aldus de dienstverlener in een toelichting. Het bedrijf verwacht wel dat de omzet en Ebitda-marge het vierde kwartaal beter zal zijn dan het derde kwartaal. Dat komt doordat het laatste kwartaal weinig seizoensinvloeden kent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3152019). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij Ordina

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.