Managed hosting door True

Xerox betaalt 6,4 miljard voor ACS

 

Handen schudden

Printerleverancier Xerox neemt voor 6,4 miljard dollar (4,4 miljard euro) de Amerikaanse ict-dienstverlener Affiliated Computer Services (ACS) over. Door de overname verwacht Xerox zijn omzet uit diensten het komende jaar te verdrievoudigen. Het bedrijf levert nu service- en onderhoudscontracten bij printapparatuur en documentmanagementoplossingen. Door de overname komen daar opdrachten voor ict-dienstverleningen en de uitbesteding van bedrijfsprocessen bij.

De leverancier van kopieermachines, printers en documentsystemen wil door de inlijving groeien in de markt voor business process outsourcing (bpo). Door de overname verwacht Xerox zijn omzet uit diensten te verdrievoudigen tot ongeveer tien miljard dollar per jaar. Voor de overname bestond de dienstverlening uit onderhouds- en servicecontracten voor hardware en documentmanagementoplossingen.

Xerox verwacht in de komende drie jaar op jaarbasis vierhonderd miljoen dollar aan synergievoordelen te kunnen behalen. Naast de overnamesom neemt Xerox ook voor twee miljard dollar aan schulden van ACS over.

ACS versus Xerox

ACS heeft 74.000 medewerkers. Het bedrijf behaalde over 2008 een jaaromzet van 6,5 miljard dollar. Het bedrijf heeft klanten in de telecomsector, financiële dienstverlening, detailhandel, gezondheidszorg, het onderwijs en de transportsector en is een belangrijke ict-dienstverlener van de Amerikaanse overheid. Xerox heeft wereldwijd 54.000 medewerkers in dienst. Het bedrijf boekte over 2008 een omzet van zeventien miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3082666). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×