Managed hosting door True

Satyam wil weg bij Euronext-beurs

 

Het Indiase ict-concern Satyam Computer Services wil de notering aan de Europese beursmaatschappij Euronext schrappen. Euronext Amsterdam moet de schrappingsaanvraag nog goedkeuren.

De Indiase ict-dienstverlener Satyam heeft een aanvraag ingediend voor het schrappen van de notering aan de Euronext-handelsbeurs. Daardoor kunnen aandelen van het bedrijf niet meer worden verhandeld op de Europese beurzen van Euronext. De financiële en juridische lasten die de beursnotering met zich meebrengen, zouden volgens het Satyam-bestuur niet opwegen tegen de voordelen die de Euronext-notering biedt.

In januari 2008 was Satyam nog het eerste bedrijf dat zijn aandelen via een versnelde weg liet opnemen aan de Euronext-beurzen. Voordat het bedrijf ook daadwerkelijk van de beurzen verdwijnt, moet de schrappingaanvraag eerst nog worden goedgekeurd door Euronext Amsterdam. De aandelen blijven wel verhandelbaar aan de Bombay Stock Exchange (BSE), de National Stock Exchange of India (NSE) en aan de New York Stock Exchange (NYSE).

In Indiase handen

Half april 2009 werd al bekend dat Satyam, dat in Nederland onder andere KPN en Philips als klant heeft, voorlopig nog in Indiase handen blijft. Branchegenoot Tech Mahindra koopt een meerderheidsbelang van 29 miljard roepie (zo'n 440 miljoen euro) in het bedrijf. De verkoop moest het vertrouwen in het bedrijf herstellen. Satyam kwam begin 2009 in opspraak toen bekend werd dat de toenmalige bestuursvoorzitter had gerommeld met de financiële cijfers. Het Europese hoofdkantoor van Satyam is gevestigd in Hoofddorp.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2926112). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Philips
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×