Managed hosting door True

Manager huiverig voor uitbesteden ICT

 

Het grootste deel van de cio's staat niet te springen om werkplekbeheer uit te besteden. Dat zou een gezonde groei van het bedrijfsleven niet ten goede komen.

Bijna 60 procent van de cio's maakt zich zorgen over het uitbesteden van werkplekbeheer, zo blijkt uit onderzoek dat Fujitsu Services liet doen. Een derde van alle cio's zou bang zijn de controle te verliezen en een kwart vreest dat ze it-medewerkers kwijtraken.

In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten daarentegen, is outsourcing een stuk populairder, zegt Thomas Reuner, EMEA Strategic Consulting Partner van marktonderzoeker IDC. Volgens hem wordt dat "voornamelijk veroorzaakt door culturele en sociaal-economische factoren." In plaats van de voordelen van uitbesteding te bekijken, zouden managers in Europa zich vooral bezighouden met de nadelen ervan.

De onderzoeksresultaten sluiten aan op gegevens van Forrester Research. Daaruit bleek twee maanden geleden dat een minderheid van de organisaties uitbesteding als bedrijfsstrategie gebruikt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2277726). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×