Managed hosting door True

BNG besteedt betalingsverkeer uit aan Ordina

 

De Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) wil zijn betalingsverkeerproces, inclusief automatisering, uitbesteden aan Ordina. Ruim tachtig werknemers zouden naar de automatiseerder moeten overstappen.

Beide partijen hebben een intentieverklaring getekend die naar verwachting in de eerste helft van 2007 wordt bekrachtigd. Het gaat dan om een zevenjarig business process outsourcings-contract met een waarde die tussen de 80 en 85 miljoen euro ligt.

Volgens Ronald Kasteel, bestuursvoorzitter van Ordina, bevestigt de beslissing van de BNG dat steeds meer financiële instellingen hun backoffice-processen aan onafhankelijke dienstverleners uitbesteden.

Carel van Eykelenburg, lid van de Raad van Bestuur van de BNG, stelt dat er de komende jaren grote veranderingen op het gebied van betalingsverkeer op stapel staan, zoals de ontwikkeling naar een Europese betaalmarkt (SEPA). De samenwerking met Ordina biedt in zijn ogende mogelijkheid om de dienstverlening hierbij snel aan te passen. De BNG koos voor Ordina vanwege zijn staat van dienst, kennis van de bancaire sector en schaalgrootte. De bank verwacht dat de it-dienstverlener klanten een goede prijs-kwaliteitverhouding kan blijven

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1768495). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Dit was een order waar ook Unisys meen ik voor in de race was, om dit samen te voegen met UPPS in Nederland

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×