Managed hosting door True

CA-ICT gunt it-omscholingstraject aan ITPH Academy

Traineeship voor 180 werkzoekenden in Groningen en Eindhoven

 

Het Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT) gunt ITPH Academy uit Zwolle een overheidssubsidie om 180 werkzoekenden in de regio’s Groningen en Eindhoven om te scholen tot it-professional. Daarvoor moet de it-opleider traineeships ontwikkelen. Deelnemers gaan aan de slag bij een it-werkgever en treden daar na afronding in dienst.

ITPH Academy ontwikkelt opleidingsprogramma’s in samenwerking met het UWV en regionale organisaties en werkgevers in de it. Het is door het CA-ICT in een aanbesteding toegewezen als uitvoerder. De it-opleider krijgt een subsidie om in de regio’s Groningen en Eindhoven traineeships op te zetten. De trainees doen praktijkervaring op bij de organisaties, waar ze na het afronden van de opleiding aan de slag kunnen.

‘We hebben de subsidie toegekend gekregen omdat ons opleidingsconcept garantie geeft op een baan’, vertelt Bas Kelder, projectleider bij ITPH Academy. ‘Het mes snijdt aan twee kanten. Werkzoekenden en werkenden die hun baan dreigen te verliezen hebben binnen dit traject uitzicht op een baan. Tegelijkertijd faciliteren wij de branche met mensen die worden opgeleid in de specialismen waar ook echt behoefte aan is. Zo dragen we bij aan kwaliteitsverbetering en het terugdringen van het banentekort in de it.’

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De subsidie komt van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kader van regeling cofinanciering projecten Dienstverlening Werkzoekenden en projecten Samenwerking en Regie Arbeidsmarkt (DWSRA). De bijdrage past in het streven van de overheid om in 2018 meer werkzoekenden aan een nieuwe baan te helpen in de it-branche. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6230572). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Das vette Kassa! Goed gedaan mensen.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×