Managed hosting door True

Watson en Sesamstraat personaliseren onderwijs

 

Kind met tablet

Sesame Workshop, de non-profit organisatie achter Sesamstraat, gaat met IBM samenwerken. De Amerikaanse partijen ontwikkelen onderwijsplatforms en -producten op basis van IBM’s Watson-technologie. Deze producten bevorderen gepersonaliseerd onderwijs bij voorschools onderwijs, peuters en kleuters. De partijen hebben hiervoor een overeenkomst voor drie jaar getekend.

De hersenontwikkeling van kinderen vindt grotendeels plaats in de eerste vijf levensjaren. Dat maakt deze periode 'cruciaal voor onderwijs en ontwikkeling'. IBM en Sesame Workshop willen de ouders en leerkrachten aanvullen en versterken met onderwijsplatforms en -producten. Dit gebeurt op basis van de Watson-technologie van IBM.

Binnen de samenwerking kijken IBM en Sesame Workshop naar de mogelijkheden van gepersonaliseerd onderwijs en onderwijs op maat voor peuters en kleuters. Een voorbeeld hiervan is Watson als digitale voorleesouder. De partijen denken aan een interactie lees-app. Watson analyseert realtime de reactie van een kind en past het leesmateriaal aan naar zijn of haar interesses. Dit zorgt voor een interactieve leeservaring.

De samenwerking vindt plaats in de Verenigde Staten. De partijen hebben nog geen tijdsplanning voor de oplevering van producten. Wel is bekend dat deze naar waarschijnlijkheid alleen in de Verenigde Staten worden uitgerold. Sesame Workshop beslist of deze producten ook internationaal worden uitgerold.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5752478). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×