Managed hosting door True

Rijnstate vervangt 30-jaar oud verpleegroepsysteem

Ascom helpt ziekenhuis met mobiel werken

 

zelfzorg ehealth medicijn

Rijnstate vervangt zijn dertig jaar oude verpleegroepsysteem. Het kiest voor de TeleCare IP-oplossing van Ascom. Dat systeem biedt het ziekenhuis in de regio Arnhem de mogelijkheid om mobieler te werken. De implementatie wordt naar verwachting in de zomer van 2018 afgerond.

Rijnstate maakt al dertig jaar gebruik van zijn verpleegroepsysteem. Ascom implementeerde destijds het systeem en voerde de afgelopen jaren alleen nog het noodzakelijk onderhoud uit. Daarnaast wil het ziekenhuis inspelen op marktontwikkelingen, zoals mobiel werken. Dat was met het oude systeem, met de traditionele pieper, niet mogelijk. Twee redenen voor het ziekenhuis om zijn verpleegroepsysteem te vernieuwen.

Na een marktverkenning koos Rijnstate wederom voor Ascom. Het gaat om de TeleCare IP-oplossing, die het ziekenhuis één miljoen euro kost. De partijen hebben een vijfjarig contract getekend. Het omvat de levering van hard- en software, implementatie en aanvullende dienstverlening en/of support.

‘Via het verpleegroepsysteem kan een patiënt een verpleegkundige oproepen als de hulp nodig is. Wij leveren displays, handsets voor patiënten en lampsignalering in de gang. De kleur van de lamp geeft de status en gebeurtenissen van de patiënt weer. Het systeem helpt verpleegkundigen om beter te prioriteren en beslissingen te nemen’, vertelt Hein Wiering, business development manager bij Ascom.

De traditionele piepers zijn nog niet vervangen. Daarvoor heeft Rijnstate nu een aanbesteding lopen. Wiering benadrukt dat het nieuwe verpleegroepsysteem de ruimte biedt om moderne communicatie apparatuur aan te sluiten. ‘Dat kan een reguliere smartphone zijn, maar ook Ascom’s Myco-smartphones.’

Ascom startte in september dit jaar met de implementatie van het nieuwe systeem, die naar verwachting in de zomer van 2018 wordt afgerond. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6242284). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×