Managed hosting door True

M7 Group neemt FiberNL en Stipte over

 

De Luxemburgse telecom-, tv- en internetdienstverlener M7 Group is eigenaar geworden van glasvezel- en DSL-aanbieder FiberNL en tv- en communicatiedienstverlener Stipte (het vroegere Scarlet). Deze bedrijven zullen samengevoegd worden met telecomaanbieder Online.nl.

Zowel FiberNL en Stipte als Online.nl bieden verschillende internet en alles-1-één abonnementen aan. Voor M7 betekent de acquisitie van FiberNL en Stipte een versterking van zijn positie op de Nederlandse markt. Fiber NL denkt via de overname te kunnen profiteren van meer schaalgrootte en inkoopvoordelen. De overname brengt voor de klanten van Fiber Nederland en Stipte geen merkbare veranderingen met zich mee.

M7 Group is sinds 1995 in Nederland actief met het digitale tv- en radio-kanaal CanalDigitaal. In 2009 is daar Online.nl (voorheen opererend onder de namen Euronet en Wanadoo) bijgekomen. Online.nl is aanbieder van internet, bellen en televisie. M7 heeft buiten Nederland activiteiten in België, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije. Het claimt in totaal drie miljoen klanten in zowel de consumenten- als de zakelijke markt.

Volgens vakblad Telecompaper is de M7 Group eigendom van het Franse investeringshuis Astorg en staat het onder leiding van de Nederlanders Hans Troelstra (algemeen directeur) en Ernst Jan van Rooijen (financieel directeur). FiberNL - de FBR Group - is opgezet door de inmiddels vertrokken ondernemer Martijn van Scherpenzeel, die eerder achter groene-energieleverancier Oxxio zat. Het bedrijf werkte al samen met M7, met name voor het gebruik van het tv-platform van de Luxemburgers. FiberNL nam begin 2016 Stipte over. Dit bedrijf komt voort uit een management buy-out door Mathijs Kamp medio 2014 van de Nederlandse activiteiten van Belgacom-onderdeel Scarlet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6223136). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×