Managed hosting door True

Investeerder Parcom stapt in Simpel.nl

 

telecom kosten

Parcom verwerft een minderheidsbelang in Simpel.nl. De sim-only-aanbieder uit Amsterdam wil met de toegang tot nieuw kapitaal doorstoten richting de grote telecomaanbieders. Hoeveel Parcom betaalt en hoe groot het belang is, maken de partijen niet bekend. Dit meldt De Telegraaf.

Sinds 2007 biedt Simpel voordelige sim-only abonnementen aan. Het bedrijf zou inmiddels pakweg vierhonderdduizend klanten in het low-budgetsegment van de mobiele telecommarkt hebben. Daarmee heeft het de afgelopen jaren een marktaandeel van ruim 2 procent opgebouwd. Op partijen die zich op een niche richten na, zoals Lebara, zijn er geen onafhankelijke aanbieders in Europa met zo’n positie, aldus De Telegraaf.

Voor Parcom is Simpel de eerste telecomtransactie. Het voormalige investeringshuis van ING (Nationale Nederlanden) werd vorig jaar verzelfstandigd. Parcom heeft in het nabije verleden ook een uitstapje gemaakt naar de it-markt met investeringen in Qurius en Total-e. Dat was geen onverdeeld succes: Qurius kon het als zelfstandig bedrijf niet volhouden en werd overgenomen door het Franse Prodware; Total-e ging failliet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5825426). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×