Managed hosting door True

CBizz neemt telecomoperator Your Fiber over

 

Glasvezelaanbieder CBizz heeft Your Fiber aangekocht. De aankoop van de telecomoperator uit Overijssel is in lijn met de versnelde ‘buy & build’-strategie die CBizz heeft ingezet met een investeringsfonds dat beheerd wordt door Capitalmind. Het bedrijf uit Hardinxveld-Giessendam biedt zakelijke glasvezelverbindingen door heel Nederland, met name op bedrijventerreinen.

Your Fiber blijft onder eigen merknaam actief. ‘Het samengaan met Your Fiber maakt ons bedrijf sterker’, aldus Sikko de Graaf, algemeen directeur CBizz. ‘Wij krijgen bijvoorbeeld nieuwe kennis van dwdm-techniek (dense wavelength-division multiplexing) aan boord en een sterkere positie in het midden en hogere marktsegment.’ Your Fiber is gespecialiseerd in het aanbieden van glasvezel via dwdm-techniek, waarbij één glasvezelkabel door meerdere lichtbronnen wordt benut en een veel hogere datacapaciteit kan transporteren.

Begin maart heeft CBizz een investering aangetrokken om de groei te versnellen. De investering komt van een groep informele investeerders en wordt beheerd door Capitalmind, een in de telecomsector gespecialiseerde financiële dienstverlener.

De ‘buy & build’-strategie houdt in dat de bouw en uitrol van glasvezelnetwerken wordt versneld en er een aantal middelgrote internetbedrijven met een focus op glasvezel aangekocht zullen worden. De aankoop van Your Fiber is hierin de eerste stap. Your Fiber heeft een eigen backbone in Nederland die het zelf belicht en is net als CBizz gespecialiseerd in het aanbieden van zakelijke glasvezelverbindingen. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5743903). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×