Managed hosting door True

Groei smartphone-markt stagneert

 

De wereldwijde groei van de verkoop van smartphones stagneert. In 2015 komt de groei met 9,8 procent voor het eerst onder de 10 procent uit. Ook de komende jaren zal de groei afnemen. In 2019 is de groei van de gehele markt nog 7,9 procent. Dat voorspelt marktonderzoeker IDC.

De markt die de afgelopen jaren met dubbele cijfers groeide, stagneert. In een toelichting noemt de marktonderzoeker een aantal redenen voor die ontwikkeling. Als voornaamste oorzaak wordt de verkoop van laaggeprijsde toestellen in opkomende markten genoemd. In 2014 goeide de markt nog met een kwart. 

Er is bijvoorbeeld minder groei in landen in de regio Asia-Pacific en Latijns Amerika. Ook in China, dat door zijn omvang stevig drukt op de wereldwijde cijfers, daalt de groei. Volgens de onderzoekers beschikken steeds meer Chinezen al over een smartphone en zo beperkt de verkoop zich tot kopers die hun bestaande toestel willen vervangen.

Gelet op de verschillende platformen zien de voorspellingen voor iOS van Apple er het gunstigst uit. Dat aandeel stijgt in 2015 met 17,3 procent naar 226 miljoen exemplaren. Dat is goed voor een marktaandeel van 15,8 procent. 

Windows Phone

Android groeide in 2015 met 9,5 procent en kwam uit op 1,161 miljard toestellen. Dat is volgens de onderzoekers goed voor 81,2 procent van de markt. Volgens de onderzoekers profiteert Android van de trage opkomst van kleinere alternatieve besturingssystemen zoals bijvoorbeeld FireFox OS.

Microsoft's Windows verkoopt minder dan de concurrentie. Slechts 11,3 miljoen toestellen zorgen dat de leverancier slechts 0,8 procent van de markt bedient. Dat is een afname van 16,8 procent.

IDC voorspelt dat dit tegen 2019 nog kan stijgen tot 0,9 procent. Maar de marktonderzoeker maakt tegelijk duidelijk dat Windows Phone waarschijnlijk een speler in de marge blijft.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5658698). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×