Managed hosting door True

IT-fabrikant HGS India opent kantoor in Den Haag

 

Den Haag

HGS India, een Indiase fabrikant van sensorproducten, zoals geotelefoons, kabels en connectoren, heeft een Europees hoofdkantoor geopend aan de Winkelhaak in Den Haag. Het bedrijf doet de verkoop en marketing in Europa via het onderdeel HGS Products. Verder wil HGS India een r&d-organisatie inrichten, in samenwerking met onder andere de TU Delft en TNO voor de ontwikkeling van de nieuwe generatie geotelefoons.

HGS India, onderdeel van het Sowar-conglomeraat, produceert zijn hardware in twee fabrieken in India. Belangrijke markten in Europa zijn Nederland, Duitsland, Noorwegen en Zwitserland.

HGS India deed in Europa eerder zaken middels een joint venture-partner maar besloot dit jaar een eigen marketing- verkooponderdeel op te richten: HGS Products, met het Europees hoofdkantoor in Den Haag.

De Indiase fabrikant koos voor Den Haag op advies van InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Ook het Nfia (Netherlands Foreign Investment Agency), Wfia (WestHolland Foreign Investment Agency) en de gemeente Den Haag speelde een rol in het adviestraject.

SkillCube en Evalueserver

Naast HGS India vestigden dit jaar zich nog twee andere bedrijven uit India in Den Haag. SkillCube, een start-up die webbeveiligingssoftware aanbiedt, opende een Europees verkoopkantoor in het WTC.

Evalueserve, een dienstverlener op het gebied van data-analytics en -beheer, nam het Nederlandse tekstanalysesoftwarebedrijf Treparel over. Beide bedrijven houden kantoor op de HSD Campus. HSD (the Hague Security Delta) Campus is het landelijke innovatiecentrum voor het veiligheidscluster, opgericht in opdracht van de gemeente Den Haag en met steun van de Europese Unie (EFRO / Kansen voor West).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5645790). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×