Managed hosting door True

HoloLens komt er eerst voor ontwikkelaars

Microsoft maakt eerste versie in 2016 beschikbaar

 

Microsoft HoloLens

Volgend jaar komt de augmented reality bril van Microsoft, Hololens, beschikbaar voor ontwikkelaars. De volgende stap is een versie voor de zakelijke markt. Dat maakt Microsft-ceo Satya Nadella bekend tijdens een interview met de BBC.

Satya Nadella legt uit dat Hololens, de augmented reality bril van Microsoft, een vijfjarig plan is, waarbij er eerst een ontwikkelaarsversie uitkomt. ‘Deze eerste versie komt uit binnen het Windows 10 tijdsschema’, aldus Nadella. Dit houdt volgens hem in dat de ontwikkelaarsversie volgende jaar wordt vrijgegeven. De ceo zegt daarnaast dat de zakelijke versie later uitkomt. Hierna zal HoloLens verder worden ontwikkeld.

In januari dit jaar kondigde Microsoft de ontwikkeling van de augmented reality bril aan. Met de wearable Hololens moeten 3D-afbeeldingen worden geprojecteerd in een augmented reality-omgeving. Microsoft maakte toen nog niet bekend wanneer de Hololens op de markt komt. Wel zei het it-bedrijf dat het een complete set aan api’s gaat aanbieden voor het computing-platform, zodat ontwikkelaars hiermee aan de slag kunnen.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5443686). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×