Managed hosting door True

Alcatel-Lucent helpt Chinese telco's met cloud

 

Handen schudden

Alcatel-Lucent heeft een overeenkomst getekend met China Mobile en China Unicom, twee van de grootste telecom-dienstverleners ter wereld. De netwerkdienstverlener ondersteunt de Chinese telco's bij de overgang naar makkelijk uit te breiden cloudnetwerken. De overeenkomsten zijn beide voor een jaar en de waarde van de contracten voor China Mobile en China Unicom zijn respectievelijk 656 miljoen euro en 520 miljoen euro.

Alcatel-Lucent levert de twee organisaties mobiele en vaste ultrabreedband-toegang, ip-routing, optische netwerken en network functions virtualization (nfv)-mogelijkheden. Verder wordt software defined networking (sdn) van Nuage Networks geleverd.

China Mobile en China Unicom zeggen hun netwerkomgeving te moeten vernieuwen om snellere en goedkopere internetverbindingen in China aan te kunnen bieden. De investeringen zijn nodig om aan de doelstelling van het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie te kunnen voldoen. Die wil dat in 2017 (vrijwel) overal in China glasvezelverbindingen van op z'n minst 100 megabits-per-second (Mbps) beschikbaar zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5431697). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×