Managed hosting door True

Ericsson coördineert EU-project 5G

 

Europese aanbesteding Europa vlaggen

Ericsson is door de Europese Unie aangewezen om de standaardisatie en ontwikkeling rondom toekomstige 5G-netwerken en -diensten aan te sturen. De Zweedse leverancier van telecommunicatie-apparatuur meldt dat het is aangewezen als hoofd van het project Metis-II. Het ontwikkelt een radionetwerk voor 5G, werkt aan projecten en ontwikkelt een plan voor wereldwijde standaardisatie en protocollen rondom 5G.

Dat meldt de leverancier vandaag in een persbericht. Het speelt een sleutelrol in de communicatie met toezichthouders, telecomaanbieders en standaardisatie-organisaties en leidt een consortium van onderzoekers, telecomaanbieders en partijen uit 23 landen (onder andere China, Europese lidstaten, Japen, Zuid-Korea en de Verenigde Staten).

Ericsson leidt de technische coördinatie van het mmMAGIC (Millimetre-Wave Based Mobile Radio Access Network for Fifth-Generation Integrated Communications) project. Het ontwikkelt nieuwe concepten voor mobiele radiotechnologie in de 6-100 Ghz-band.

Volgens het bedrijf gaat het om een belangrijk standaard die voor de toekomst stabiliteit moet brengen in het functioneren van 5G-netwerken en diensten. Zeker nu het gebruik van mobiele apparatuur sterk in opkomst is en de komende jaren waarschijnlijk fors zal toenemen.

Het project rondom 5G wordt mede gefinancierd uit gelden voor EU H2020-projecten. De financiering bedraagt ongeveer acht miljoen euro.

 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5429156). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×