Managed hosting door True

Regio Utrecht ontwikkelt Fiware Lab

Overheid 360°

 

Nederland krijgt een Fiware Lab. In het lab kunnen ontwikkelaars gratis gebruikmaken van (open) datacenterfaciliteiten plus de voor Fiware beschikbare standaard bouwstenen die ontwikkeling van apps en toepassingen versnellen en herbruikbaar maken. Het Fiware Lab wordt gevestigd in Utrecht.

De gemeenten Utrecht en Amersfoort hebben de intentie om een aantal nieuwe (mobiele) toepassingen voortaan conform het Future Internet (Fiware) programma van de EU te laten ontwikkelen. Met de investering van 1,3 miljoen euro van bedrijven uit de regio Utrecht kan er ook een Fiware Lab in Nederland worden geopend.

Fiware is een EU-initiatief van voormalig Europees Commissaris Neelie Kroes. Landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië beschikken al over een Fiware Lab. Met het Nederlandse lab hoopt regio Utrecht de digitale informatierotonde van Nederland te worden. In het lab worden onder andere nieuwe digitale diensten ontwikkeld. Bedrijven en ontwikkelaars kunnen gratis gebruikmaken van (open) datacenterfaciliteiten of contact leggen met andere bedrijven en overheden met (maatschappelijke) vragen over digitale diensteninnovatie.

De nieuwe (mobiele) toepassingen die in het lab worden ontwikkeld zijn eenvoudig herbruikbaar en schaalbaar in heel Europa. Dit moet nieuwe kansen en werkgelegenheid voor de bedrijven in de regio opleveren. Dit tot een economische spin-off van circa vijftienhonderd arbeidsplaatsen en twintig miljoen euro (vervolg)investeringen tot 2020. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5258709). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×