Managed hosting door True

CODE_n-wedstrijd staat in teken van Iot

 

Ulrich Dietz, directeur van GFT en initiatiefnemer Code_n-wedstrijd.

De innovatiewedstrijd Code_n15 heeft als motto 'Into the Internet of Things'. Jonge bedrijven die zich richten op IoT-gerelateerde toepassingsgebieden als Digitale Life, Industry 4.0, Future Mobility of Smart City kunnen meedoen aan deze wedstrijd. Ze moeten dan wel hun business plan voor het einde van de maand inleveren. De winnaar, die bekend wordt gemaakt op de vakbeurs CeBIT in maart 2015, verdient dertigduizend euro.

Van de deelnemers mogen de vijftig beste bedrijven hun plannen presenteren in Hal 16 op de CeBIT. De ict-vakbeurs vindt in 2015 plaats van 16 tot en met 20 maart in Hannover.

Viewsy, een Londense startup die analysesoftware levert waarmee bedrijven uit de detailhandel fysiek klantgedrag kunnen onderzoeken, won de innovatiewedstrijd Code_n14. Aan die editie deden ruim 450 jonge bedrijven uit zestig landen mee, waarvan vijftig hun bedrijfsmodel op de CeBIT mochten tonen. Daaronder bevonden zich vier Nederlandse startups: Genalice, Science Rockstars, Buzzoek en Synerscope. Hal 16 trok in 2014 zo'n zeventienduizend bezoekers uit de ict-industrie.

Innovatie-dna

CODE_n, wat staat voor 'Code of the New' (het innovatie-dna), is opgezet door Ulrich Dietz, directeur van de Duitse ict-dienstverlener GFT Technologies. Tot de hoofdpartners behoren CeBIT/Deutsche Messe en adviesbureau E&Y.

Thema's van de eerdere edities waren mobiele oplossingen (Code_n12), energiebesparing (Code_n13) en big data (Code_n14). Het Rotterdamse Greenclouds en het Duitse Changers.com werden tot de winnaars van Code_n13 bekroond. Mytaxi uit Hamburg won de eerste editie, CODE_n12.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5199705). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×