Managed hosting door True

Apple domineert Nederlandse tabletmarkt

 

Hardwarefabrikant Apple domineert met zijn iPad in het Nederlandse bedrijfsleven. Dat blijkt uit onderzoek van Computer Profile onder 8600 Nederlandse bedrijfsvestigingen. Van alle gebruikte tablets is 90,1 procent een Apple iPad.

Apple is de leverancier die in 2010 zijn iPad introduceerde in Nederland. Sindsdien weet de hardwarefabrikant bijna al het marktaandeel naar zich toe te trekken. Geen enkele andere leverancier kan echt volgen. Samsung is wel een duidelijke tweede met 4,1 procent marktaandeel. HP en Acer volgen met respectievelijk 1,6 en 1,0 procent marktaandeel. Alle overige leveranciers weten nog geen procent marktaandeel bij elkaar te vergaren in het Nederlandse bedrijfsleven.

Marktanalyse

Computer Profile bracht het zakelijk gebruik van eindgebruikersystemen in het Nederlandse bedrijfsleven in kaart. Het gaat hierbij om tablets, maar ook om desktops en notebooks. Ondanks de toenemende populariteit van tablets, worden de volumes nog steeds gedraaid in pc's. Hierin valt het Computer Profile wel op dat de desktop terrein verliest. Lees ook voor alle bevindingen iPad favoriet in de zakelijke markt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4370442). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×