Managed hosting door True

Acer en Lenovo produceren Windows 8-tablets

 

Computerfabrikanten Acer en Lenovo zijn beide bezig met tablets die op besturingssysteem Windows 8 draaien. De mobiele toestellen zouden in het derde kwartaal van 2012 verschijnen, zo stelt de website Digitimes.

Eind februari 2012 komt er een bètaversie van het nieuwe besturingssysteem beschikbaar. Windows 8 is geheel voor tablets en Microsoft hoopt dan ook te concurreren met de populaire iPad van Apple. Dat doet het door onder andere hoge commissies te geven aan ontwikkelaars voor het maken van apps voor het besturingssysteem. Mogelijk zal de tablet van Microsoft vooral de interesse wekken van de zakelijke markt, waar veelal met Windows-computers en -laptops wordt gewerkt.

Nokia

Het is nog onbekend welke leveranciers er verder met Windows 8-tablets komen. Nokia heeft gezegd nog geen concrete plannen te hebben met het besturingssysteem en een eventuele tablet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4349319). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Het zou handig zijn als alle Windows Phone apps ook werken op de Windows 8 tablet, dan hoeven ontwikkelaars maar 1 app voor beide te maken.

Daarnaast verwacht ik dat de Windows 8 tablet als enige tablet wel Silverlight applicaties kan draaien en evt. ook offline. Hierdoor zijn er al veel applicaties beschikbaar.

Overigens is Windows 8 niet alleen voor de tablet, het wordt ook de opvolger van Windows 7 op de desktop/laptop. De metro interface wordt ook de primaire GUI voor de desktop. Dat zie ik nog niet zo zitten, Metro is leuk voor de telefoon en tablet, maar m.i. niet voor het kantoor werk.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×