Managed hosting door True

'RIM voorziet Blackberry's van Android-apps'

Leverancier bevestigt wel applicaties voor Playbook

 

Telefoonleverancier Research in Motion gaat nieuwe Blackberry-smarthones voorzien van een gereedschap waarmee Android-apps geïnstalleerd kunnen worden. Dit meldt nieuwswebsite Bloomberg op basis van ingewijden. Niet alle types krijgen deze mogelijkheid, alleen de toestellen die op besturingssysteem QNX draaien. De verwachting is dat Android-apps in het eerste kwartaal van 2012 beschikbaar zijn voor de QNX-toestellen. RIM heeft hier nog niets over losgelaten. Wel bevestigde het bedrijf dat de Playbook-tablet Android-apps krijgt.

Het Canadese RIM hoopt de Blackberry-telefoons met de toevoeging van Android-apps, waarvan er inmiddels 250.000 te downloaden zijn, aantrekkelijker te maken voor consumenten. Nu zijn de apparaten vooral in de zakelijke markt populair. Nieuwe Colt-toestellen worden direct bij lancering voorzien van de Android App-player, zoals de toepassing wordt genoemd. Hier is voor gekozen om de commentaren uit de media over de slechte time-to-market van RIM de kop in te drukken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4112908). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Nadat in juni een aantal softwareontwikkelaars had besloten om hun software niet langer meer te ontwikkelen voor het BlackBerry platform, is dit wel weer een lichtpuntje denk ik.

Op applicatie gebied kunnen ze t natuurlijk niet winnen van een technologie als Android (of IOS), maar dit biedt wel weer perspectief voor de BlackBerry liefhebbers.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×