Managed hosting door True

‘Alleen Android en Windows 8 kunnen Apple iOS aan’

Michael Dell kraakt HP op Twitter af

 

Michael Dell heeft via zijn Twitter-account met een aantal tweets zijn rivaal HP afgekraakt. Aanleiding daarvoor was HP’s aankondiging om te stoppen met de TouchPad-tablet en de Palm-smartphones. Michael Dell: ‘HP noemt het een afstoting, maar het voelt eerder als een scheiding.’ Later stond op zijn tweet: ‘Als HP zijn pc-divisie onderbrengt in een apart bedrijf, krijgt het dan de naam Compaq?’

Michael Dell schrijft verder: ‘Tot ziens HP, jammer dat jullie niet meer verder gaan met de pc-verkoop. Maar wij zullen dat meer als te voren doen.' Daarna schreef hij een nieuwe tweet: ‘Wat zijn de beste woorden om tot ziens tegen HP te zeggen?'

HP heeft in een tweet teruggeschreven dat het ‘nog steeds de nummer één pc-leverancier van de wereld is en dat het voor 100 procent  gecommitteerd is aan zijn pc-divisie'. Michael Dell beantwoorde deze tweet met dat ‘HP's pc-business 100 procent gecommitteerd is om van onbekende eigenaar te wisselen met een onbekende strategie en voor onbepaalde tijd'.

HP heeft zijn marktwaarde zien kelderen sinds het bekend maakte te stoppen met de TouchPad en de smartphones om meer te focussen op de software business. Investeerders zijn niet blij met de nieuwe koers van HP. HP-ceo Leo Apotheker probeert er alles aan te doen om de 40 miljard dollar omzetverlies, dat ontstaat als de HP PSG pc-divisie wordt verkocht, op te vullen. Dat moet onder andere worden gedaan door meer software en diensten te verkopen.

Windows 8 en Android

Volgens Michael Dell kan de pc-branche het best concurreren met de populaire Apple iPad door hun tablets te baseren op besturingssystemen van Android en Windows 8. Hij zei dit tijdens de presentatie van de redelijke tweede kwartaalcijfers over 2011. Google's Android-platform zal verder groeien doordat Google voor 12,5 miljard dollar Motorola Mobility heeft overgenomen, aldus Dell. Ook de versie van Windows 8 voor tablets is veelbelovend, aldus Dell.

Onderzoeksbureau Gartner zegt dat er in 2011 zo'n zeventig miljoen tablets worden verkocht. In 2015 zijn dat er 294 miljoen. Tot nu toe staat Apple met zijn iPad-tablet alleen aan de top van de tabletmarkt. Met het wegvallen van de HP TouchPad is er op dit moment nauwelijks serieuze concurrentie, behalve dan van de Android-tablets. Dell is van plan Android OS op zijn 7-inch Streak-tablets te installeren. Overigens niet op de 5-inch Streak-tablets, die worden niet meer verder ontwikkeld.

Analyse

Lees ook de analyse 'HP maakt stappen van hardware naar software'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4108218). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Een heel artikel over de tweets van Dell, maar in het artikel geen link naar het bewuste Twitter-account.

Het zou fijn zijn als er ook eens externe links in de artikelen van Computable worden opgenomen.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.