Managed hosting door True

HP koopt Palm voor 1,2 miljard

 

Ict-bedrijf HP koopt de noodlijdende telefoonfabrikant Palm. Het bedrijf legt hiervoor 1,2 miljard dollar neer. De telecomfabrikant staat al een tijdje te koop. HP wil vooral gebruik maken van WebOS, het nieuwste besturingssysteem van de telecomfabrikant.

‘Het nieuwste besturingssysteem van Palm is het ideale platform om HP's mobiele strategie verder uit te breiden', zegt divisiedirecteur Todd Bradley van de Personal Systems Group van HP. ‘Daarnaast heeft Palm een heel vaardig team. De markt voor smartphones is groot, winstgevend en groeit hard.' De ict-leverancier wil een belangrijke speler worden op de mobiele markt, aldus Bradley.

Palm staat al een tijdje in de verkoop. Eerder werd nog gespeculeerd dat mobieltjesfabrikant Nokia het bedrijf zou overnemen. Palm werd de afgelopen jaren voorbijgestreefd door Research in Motion met de Blackberry, Apple met de iPhone en Google met zijn besturingssysteem Android. In januari bracht Palm een telefoon met zijn nieuwste WebOS op de markt. Dit besturingssysteem bleek alleen nieuwe applicaties te ondersteunen en bracht het bedrijf niet het succes waarop was gehoopt.

De raad van bestuur van beide bedrijven is akkoord gegaan met de overname. De twee partijen willen de overname nog voor het einde van dit kwartaal, dat eindigt op 31 juli, afronden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3340645). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Onbegrijpelijk dat een degelijke telefoonfabrikant geen succes kan bereiken. Ik zelf heb de Palm Treo Pro weliswaar met Windows Mobile 6.1. Super degelijke telefoon en erg gebruiksvriendelijk in gebruik. Lijkt wel of de resellers niks met Palm willen doen?

Oja Palm, bestond dat nog? Vroeger hoorde je er niet bij als je geen Palm had (mocht ook van een ander merk zijn maar die noemde je dan een Palm), maar intussen ken ik niemand meer met een Palm.

Ja moest net als allesbasje ook al de wenkbrouwen fronzen. Hij bedoelt vast de USRobotics Palm Pilot Personal Digital Assistent met de stylus handschriftherkenning die ik vanaf 1997 had en sinds die tijd mijn papieren agenda's verving. IBM heeft deze ook nog verkocht. Precies hetzelfde, ander logootje erop.

HP wil blijkbaar ook een plaats veroveren in de markt van handsets. Voor zover ik weet doen ze daar nu nog niets, en persoonlijk zou ik dat zou houden: doe waar je goed in bent en specialiseer je. Dit onder het motto: kies en je wordt gekozen. Maar HP wil blijkbaar nog meer. Ik zie echter geen synergievoordelen en het is mij dus onduidelijk wat ze willen. De toekomst is natuurlijk dat iedereen een smartphone-achtig apparaat bij zich heeft en altijd online is. HP ziet dit mogelijk ook en omdat ze op die markt nog niets doen willen ze zo instappen ?

WebOS is natuurlijk ook geschikt voor een ISlate, het product dat HP al 2 jaar aan het ontwikkelen was mar softwarematig niet voor elkaar kreeg, ook niet met MS erbij.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×