Managed hosting door True

BT plaatst Galileo-satelliet op Antartica

 

Eind april 2010 heeft telecombedrijf BT het eerste satellietontvangststation op Antartica geplaatst. Het is een van de koudste, droogste en meest winderige plaatsen ter wereld. De plaatsing van Ice Station Troll is een van de werkzaamheden die BT uitvoert voor het Galileo Programma, het Europese burgerlijke satellietnavigatiesysteem.

BT heeft onlangs een contractverlenging getekend met de Europese ruimtevaartorganisatie (ESA) voor verdere aanleg van het datanetwerk voor de pilotfase van Galileo. Uiteindelijk zal Galileo bestaan uit dertig satellieten en bijbehorende grondinfrastructuur. Het systeem wordt compatibel met het Amerikaanse systeem GPS.

Om er zeker van te zijn dat het werk kon worden afgerond in de korte periode dat het ‘goed weer' is, begon de gedetailleerde planning voor de aanleg van Ice Station Troll al in 2008.

3,4 miljard euro

De Europese Unie investeert 3,4 miljard euro in het systeem dat in 2013 moet bestaan uit dertig satellieten die om de aarde draaien. Deskundigen verwachten echter dat het Europese satellietnavigatiesysteem Galileo driemaal zo duur wordt als begroot.

Galileo is een civiel project, in tegenstelling tot GPS. Dat systeem is in handen van het Amerikaanse leger.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3333156). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Reacties

@redactie:
Beetje vreemde titel "BT plaatst Galileo-satelliet op Antartica". Als dat het geval zou zijn, zou er voor de lancering van een satelliet geen raket meer nodig zijn?!

Correcte titel lijkt me "BT plaatst Galileo-ontvangststation op Antartica"

Satellieten hangen boven onze aardbol... (dat is tenminste de bedoeling)

@EH: Het woord 'satelliet' kan verwijzen naar...communicatiesatelliet, navigatiesatelliet...maar ook naar satellietontvanger, dus in principe correct gebruikt.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.