Managed hosting door True

'Weinig zakelijke applicaties op iPhones'

 

Zakelijke applicaties worden nog niet massaal gebruikt op de iPhone. Dat zegt Vincent Verweij, oprichter en ceo van het Nederlandse bedrijf Makayama.com, dat iPhone-applicaties ontwikkelt. Wel is er een grote vraag naar applicaties voor het zoeken naar informatie. Verweij is spreker tijdens de iPhone-conferentie iCE die deze week wordt gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Verweij zegt sinds een tijdje de iPhone App ‘iPresenter' via e Apple App Store te verkopen. Met de iPresenter kunnen gebruikers op de iPhone Microsoft PowerPoint gebruiken. Van deze applicatie zijn 5000 stuks van gedownload en dat is niet veel, aldus Verweij.

Meer interesse van iPhone-gebruikers is er in andere applicaties van Makayama, zoals Television. Met deze app kunnen iPhone-gebruikers televisieprogramma's als het NOS-Journaal bekijken. Makayama.com verkoopt vijftien verschillende applicaties. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan tweehonderdduizend applicaties verkocht, waarvan honderdduizend Televison Apps. 

Verweij zegt in Nederland met een team van drie man applicaties voor de iPhone te ontwikkelen. Hij werkt niet in opdracht. 'Er zijn andere partijen die dat wel doen, zoals het recente programma voor Albert Heijn. Daarin is een flink geïnvesteerd. Veel bedrijven willen graag een applicatie laten ontwikkelen maar schrikken soms terug als ze zien wat dat kost. Makayama ontwikkelt zelf zijn software voor iPhones.' 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3173057). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.